Molslinjen bør sejle dagligt fra Ebeltoft

Debat

Molslinjen bør sejle dagligt fra Ebeltoft med mulighed for dagsture til Sjælland 

Jeg hører mange borgere fra Djursland og omegn, der efterspørger, at der sejles alle ugens dage fra Ebeltoft til Odden og retur. Daglig sejllads med muligheden for at lave en dagstur med afgang morgen og hjemkomst om aftenen.

Molslinjen oplyste til påske, at der sættes gang i sejladsen fra Ebeltoft til Odden i weekenderne med færgen Max Mols.

Den melding medførte glæde hos mange.

Ebeltoft har:

  • tyve minutters kortere sejltid til Sjællands Odde end fra Århus
  • en infra struktur der gør det lettere at komme til færgen, end det er i Århus
  • mange turister
  • et funktionsdygtigt færgeleje

Glæden var desværre ganske kort, da det viste sig, at indsættelsen af Max Mols fortsat ikke medfører sejlads fra Ebeltoft dagligt og at det fortsat ikke er muligt i weekenderne ,at komme frem og tilbage mellem Sjællands Odde og Ebeltoft samme dag.

Desværre sejles der udelukkende fra Ebeltoft – fredag, lørdag og søndag med afgangstider , der stadig  ikke giver mulighed for at sejle tur / retur samme dag . Med Molslinjens i alt 30 daglige afgange, må det være muligt at prioritere og planlægge, så der bliver daglig sejllads fra Ebeltoft til Odden på tider, der muliggør en dagstur til Sjælland/ retur.

Jeg har forespurgt om Byrådet kan gøre mere i denne sag. Svaret var, at muligheden for et positivt resultat er størst, hvis borgerne står sammen og i dialog med Molslinjen forsøger at fremme sagen.

Jeg stiller mig derfor gerne i spidsen for en gruppe af borgere, der sammen med mig er interesseret i, at arbejde for at fremme daglige sejllaser fra / til Ebeltoft

Hvis du er interesseret er du velkommen til at kontakte mig på mail ch@syddjurs.dk

Venlig hilsen

Socialdemokratisk Byrådsmedlem

Christian Haubuf