Socialdemokratiet har altid en borgmesterkandidat!

Normalt læser jeg med stor interesse og en vis forventning lokalredaktør Lars Norman Thomsens side-2-kommentar i Adresseavisen for Syddjurs. Det er som regel seriøse analyser af den lokalpolitiske situation, nogle gange på grænsen til ’politiske kandestøberier’, og med tilløb til analyser og ’spådomme’, som er med til at sætte kolorit på den lokalpolitiske debat.

I gårsdagens udgave af Adresseavisen Syddjurs kunne jeg som altid læse lokalredaktørens kommentar til den politiske situation i Syddjurs kommune, hvor det ikke uventet var et efterspil efter budgetforhandlingerne. Første del om en splittelse i Dansk Folkeparti skal jeg undlade at kommentere, men i anden del af kommentaren går analysen helt ud i skoven og ender i en ’lovprisning’ af SFs borgmesterkandidat, som også er angivet i kommentarens overskrift. Konklusionen er den helt hårrejsende og direkte fejlagtige: at der kun er to borgmesterkandidater i Syddjurs kommune til det kommende kommunalvalg i 2021, nemlig kandidaterne fra SF og Venstre!

Det er selvfølgelig ikke rigtigt – og er en direkte forkert forbrugeroplysning!

Socialdemokratiet har altid en borgmesterkandidat. Og i dette tilfælde er det Michael Stegger Jensen, som allerede i maj blev nomineret som partiets borgmesterkandidat. Stegger er i øjeblikket en meget synlig gruppeformand og politisk ordfører i byrådet, og Socialdemokratiet i Syddjurs  gjorde tidligere i sommer opmærksom på partiets ’ungdommelige satsning’ med både Stegger og vores kandidat til Regionsrådet Niels Gyldenlund Mikkelsen gennem en kampagne – faktisk i Adresseavisen: Socialdemokratiet tegner fremtiden i Syddjurs!

Når lokalredaktørens ’blinde plet’ er ekstra fremtrædende, så skyldes det, at den normalt historisk velbevandrede Lars Norman Thomsen udmærket ved, at i 2021, hvor der er gået 4 valgperioder siden kommunalreformen i 2007, så har Socialdemokratiet siddet på borgmesterstolen i Syddjurs kommune i halvdelen af tiden!

Og ser man ud over landet, så ved lokalredaktøren naturligvis også, at Socialdemokratiet ofte er ’borgmester-bærende’ parti set i en kommunalpolitisk sammenhæng, og i øvrigt det parti, der i øjeblikket har flest kommunale borgmestre – så derfor endnu engang: Socialdemokratiet har altid en borgmesterkandidat – og i 2021 er det Michael Stegger Jensen i Syddjurs kommune!

Søren K. Lauridsen
Formand for Socialdemokratiet i Syddjurs.