Overrækkelse af overskud fra Bankospil den 23.november

fotograferet af Svend Erik Kjær Laursen på Spejdergården i Ebeltoft

Onsdag d 23. november var kantinen på Ebeltoft skole fyldt op af glade ebeltoftere, der en hel aften spillede banko til fordel for tre lokale organisationer, der laver gode gerninger.
Det er (selvfølgelig) spejderne fra Det danske spejderkorps. Samt Red Barnets Familieklub i Syddjurs og Børne- og Ungehospice, Strandbakkehuset i Rønde.

Bankospillet var arrangeret af Socialdemokratiet Syddjurs, der hermed ønskede at styrke og støtte fællesskaberne og de frivillige kræfter i området. Opråber og talstyrer var de to byrødder Jan Fischer og Ole Hansen.
Borgmester Michael Stegger var annonceret som opråber, men måtte melde fra pga. sygdom.

“Det var en sand fryd at være med til at arrangere og ikke mindst mærke opbakningen fra de lokale butikker, restauranter og cafe’er” udtaler Pia Vaughan og Peter Ravn fra den lokale afdeling af Socialdemokratiet og fortsætter :
“Faktisk helt overvældende, at så mange ønsker at støtte lokale velgørende organisationer, selv i en svær tid for mange mindre erhvervsdrivende. Det siger meget om det fællesskab, vi oplever her i Ebeltoft og omegn. En kæmpe tak skal hermed gives videre til alle, der har bidraget”

Langt de fleste deltagere gik hjem med en gevinst under armen – og nu er regnskabet gjort op og de tre organisationer har netop modtaget over 4000,-kr. hver til deres velgørende arbejde.

Børne- og ungehospice Strandbakkehuset i Rønde tilbyder familier et ophold, så man enten kan få en rolig og værdig, men alt for tidlig, afslutning på livet – eller, og faktisk for de flestes vedkommende, et kærkomment afbræk, en slags kurophold i en meget svær tid med et barn eller ung med livsforkortende sygdom.

Spejderne, DDS, har masser af ugentlige aktiviteter på Spejdergården på Dråbyvej 9 for børn og unge som elsker udeliv og meningsfuld samvær og ikke mindst nyder godt af at tage på spejderlejr sammen.

Red Barnet tilbyder familieoplevelsesklubber for familier med begrænset netværk, der har lyst til at få nye venner i deres lokalområde. I klubberne får familier mulighed for mødes med andre familier, samtidig med at de tilbringer tid sammen med deres børn.

“Vi er glade for, både at have arrangeret en hyggelig aften for de heldige, der fik adgang til bankoaftenen – vi kunne nok have haft dobbelt så mange deltagere, hvis vi havde haft plads – og for at kunne være med til at støtte lokale ildsjæle, der arbejder for at give noget videre til andre ”
konkluderer en tilfreds lokalformand for Socialdemokratiet, Peter Ravn, der endnu engang udtrykker taknemmelighed overfor de lokale erhvervsdrivende, for uden gevinster, ingen bankospil.