Grundlovsmøde på Julielund 2021

Læs også en lille beretning om dagen set gennem en besøgendes øjne www.syddjurs-s.dk/grundlovsdag-2021/

Socialdemokratiet i Djurs Kredsen glæder sig over, at der nu er åbnet så meget op, at det efter sidste års aflysning igen er muligt at afholde det traditionsrige grundlovsmøde på Julielund, Nordkystvejen 29 i Allingåbro lørdag 5. juni fra klokken 14 – 16.30.
Det sker efter en meget lang periode, hvor det på grund af corona-restriktioner ikke har været muligt at gennemføre større arrangementer

Temaet for årets møde er ”Politik i et splittet samfund”. Som der er tre indbudte talere skal forholde sig til.

Da det i år er 150 siden, Socialdemokratiet blev dannet, har det været naturligt at markere dette på årets møde.

Det sker med den første taler, Mogens Jensen, tidligere minister og nuværende næstformand i Socialdemokratiet.

professor Peter Lauritsen fra Institut for Kommunikation og Kultur på Århus Universitet

Derefter taler professor Peter Lauritsen fra Institut for Kommunikation og Kultur på Århus Universitet, og han vil give sit bud på, hvordan vi kommunikerer med hinanden i krisetider, hvor tonen indimellem kan være hård.
Selvom alle gerne vil finde konstruktive løsninger på problemerne, er der naturligt nok ikke altid enighed om, hvordan løsningen skal se ud.

Roger Buch er den tredie taler ved grundlovsmødet på Julielund.
Roger Buch er forskningschef ved Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, han vil tage fat på emnet i lyset af efterårets valg til regionsråd og kommunalbestyrelse.
* Hvordan bliver valgkampen mon på bagkant af corona-krisen?
* Hvordan vil borgerne reagere på det, der er sket de seneste 18 måneder?

Leif Lahn Jensen
Folketingsmedlem for Djursland

Mellem talerne vil der være underholdning af duoen Vito og koret Harperne, og til at guide deltagerne gennem hele programmet har man som altid det lokale folketingsmedlem og nuværende gruppeformand Leif Lahn Jensen.

Julielunds tidligere ejer, Hans Jesper Højlund, har bidraget til, at traditionen trods ejerskifte på Julielund stadig kan holdes i hævd, og det er Socialdemokratiet i Djurs Kredsen meget taknemmelig for.