Udgivet i

Formiddagskaffe med Mette Frederiksen

af Svend Erik Kjær Laursen

Mette Frederiksen i Syddjurs med kandidaterne

Fredag den 12.nov med få dage til Kommunal- og Regionsvalget den 16. havde vores dygtige formand fundet plads i kalenderen til at besøge os i Syddjurs for at støtte op om den flotte valgkamp de socialdemokratiske kandidater har lavet.
Fra tidlig morgen var valgudvalgsmedlemmer, enkelte kandidater og andre frivillige mødt frem til borddækning og oppyntning i A-Huset i Rønde for at bruge et par timer til klargøring inden modtagelse af landets Statsminister og vores formand.

Mette Frederiksen i Syddjurs

Snart begyndte de første gæster at komme, vi havde valgt at der skulle kontrolleres for gyldigt Coronapas der der er plads til 90 gæster og en del i den sårbare alder.

Tæt på klokken 9 kom den lokalepresse med kameraer, mikrofoner og notesblok klar til at stille sobre og kritiske spørgsmål.
Kaffe blev serveret og rundstykkerne smurt.

Så gik døren op til det hyggelige lokale og ind kom en smilende statsminister der stålede af ro og overskud, hun blev flugt og til sit bord af vores Borgmesterkandidat Michael Stegger Jensen og fik en kop kaffe sammen med en af foreningens ældste medlemmer på over 90år og det yngste på 17år.

Selv om Rita Vinding er midt i sin egen valgkamp til Ældrerådet havde hun fundet tid til at finde en formiddagssang “De Tre Små Musikanter” Rita udlagde Oskar Hansens tekst på en måde som Mette Frederiksen ikke lige havde hørt før.

Mette Frederiksen i Syddjurs lytter på spørgsmål
Mette Frederiksen i Syddjurs med Michael Stegger

Mette holdt en tale om de forandringer hun og regeringen kunne ønske sig for den fremtidige ældrepleje med mindre kontrol og tidstyranni og mere samvær og omsorg.

Mette Frederiksen i Syddjurs med Niels Gyldenlund Mikkelsen

Der var også tid til spørgsmål fra de fremmødte bla. om udligningsreform og budgetloft.

Den god halve time var gået og der var tid for lidt spørgsmål fra de fremmødte journalister, det foregik udendørs i det dejlige efterårsvejr.

Mette Frederiksen i Syddjurs møder pressen

Der var lige tid til lidt billeder sammen med Borgmesterkandidaten og vores lokal regionskandidat Niels Gyldenlund Mikkelsen og et fællesbillede med de fremmødte kandidater.

Bussen, pressen og publikum trillede væk og tilbage var oprydningen, den sidste kaffe og den kage Erling havde taget med som en påskyndelse af hjælperne.