En svømmehal i Rønde? Ikke nødvendigvis

Af Jan Bruno Jensen, kommunalvalgskandidat for Socialdemokratiet

Jan Bruno Jensen

Vi i Socialdemokratiet ønsker at der kommer en svømmehal på en centrale placering i Syddjurs Kommune, og i budgettet for 2022 er der afsat penge til at undersøge om muligheden i Rønde.

Jeg er enig i, at vi skal have en moderne svømmehal, centrale placering i Syddjurs Kommune, men ikke nødvendigvis i Rønde, dem som ønsker at den kommer til Rønde bruger i deres begrundelse bl.a. at Rønde er en uddannelses by, og at vi dermed får flere unge mennesker til at flytte til Rønde.

Ja Rønde er en uddannelses by, men da ungdomsboliger i Rønde er en mangelvare, vælger de fleste unge ikke at bo i Rønde, da dette ikke er muligt vælger eller det er for dyrt for dem, i stedet for vælger de andre muligheder bl.a. at tage de offentlige transportmidler til Rønde,

Vil det så hjælpe at vi fik en svømmehal i Rønde? mit svar er klart et stor Nej, ikke så længe der ikke er muligt at bo billigt for vores ungdom.

Vi skal derfor arbejde for at der kommer ungdomsboliger til Rønde, bedre offentlige transport til og fra Rønde, og en moderne svømmehal, bare ikke til måske omkring 50 millioner, og heller ikke nødvendigvis i Rønde, hvorfor ikke lave en modernisering af  Hornslet svømmehal? og gøre denne mere åben for publikum, og lad den dermed også  være åben også i skolens ferie, og på den måde sparer vi  en del penge til en svømmehal, og i stedet bruge pengene til ungdomsboliger eller og måske til varme hænder til glæde for vores børn eller ældre.

Hvis vi får en ny svømmehal vil vi dermed have 3 svømmehaller, samt et friluftsbad i Kolind, hvad med den ekstra udgift der vil være til vedligeholde af en ny svømmehal? hvor skal de tages fra? vores skoler eller de ældre? 

Vi som politikere bør, og skal ikke kun tænke på vores lokale område, men mere tænke på Syddjurs Kommune som en helhed.